Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Χιλιάδες θέσεις εργασίας στον τουρισμό σε 10 χρόνια!

tourismos
Kαθοριστικό ρόλο στην καταπολέμηση της ανεργίας μπορεί να παίξει τα επόμενα χρόνια ο ελληνικός τουρισμός, καθώς, σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησε η McKinsey για λογαριασμό του ΣΕΒ και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, από την αύξηση του εισερχόμενου τουριστικού ρεύματος μπορούν να δημιουργηθούν 220.000 νέες θέσεις εργασίας. 

Μέχρι το 2021 η συνεισφορά του τουρισμού στο Α.Ε.Π. της Ελλάδας εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 1/5, γεγονός που σημαίνει ότι η μέση Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία του τουρισμού (άμεση και έμμεση συνεισφορά) μπορεί αυξηθεί κατά 18 δισ. ευρώ και να φτάσει τα 50 δισ. ευρώ. Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της μελέτης, τα νούμερα αυτά αντιστοιχούν στο 44% του αριθμού των νέων θέσεων εργασίας για την επόμενη δεκαετία, αλλά και στο 36% της εκτιμώμενης συνολικής ανάπτυξης της χώρας.

Το 2010 οι άμεσα και έμμεσα απασχολούμενοι στον τουριστικό κλάδο στην Ελλάδα ήταν 746.000, σύμφωνα με στοιχεία του WTCC (World Travel & Tourism Council), αριθμός που ισοδυναμεί με το 17,9% της συνολικής απασχόλησης στην εγχώρια οικονομία, ενώ κατά την τελευταία δεκαετία ο τουρισμός συνεισφέρει σταθερά περισσότερο από το 16% στο Α.Ε.Π. και καλύπτει το 1/3 του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More